Obiteljski pas tako snažno maše repom da mu se cijelo tijelo trese; djeca isključuju Xbox i skaču s radošću. Potom suprug dolazi na taj suzan, sretan zagrljaj: vojnik koji se vraća kući iz službe trijumfalna je, slikovita stvar – ona koja je gotovo magična. Ili barem treba biti.

Kad se jedan narodni stražar vratio u svoj dom nakon opasnog ograničenja uraganskog opuštanja, vjerojatno je očekivao taj lijepi čarobni trenutak: sretnog psa, ushićenog sina i suze djevojke. Umjesto toga, primijetio je da neke stvari o njegovoj kući nisu u pravu …

Liječnik vojske Luis Ocampo živio je u Charlotteu, u Sjevernoj Karolini, sa svojom djevojkom Kailey Finch i njihovim sinom Lucianom. Luis je služio u Nacionalnoj gardi Sjeverne Karoline, au rujnu 2018. dužnost ga je pozvala na akciju.

Uragan Firenca, oluja 1. kategorije, udario je obalu teškim vjetrovima i kišom, poplavio gradove i uništio domove. Straža je razmjestila Luisa s gradom New Bern, koji je pogodio oluju.

Dok su Luis i njegovi lokalni vojnici plovili nakon oluje, pomažući svakome tko je trebao vodu, hranu, ili ono što ste vi, 20-godišnja Kailey i Lucian krenuli su prema mjestu gdje bi se osjećali sigurnije bez Luisa.

Nacionalna garda

Konkretno, odvela ju je u kuću Luisovih roditelja da ne bi bila sama danima. Ostavila je obiteljskog psa kod kuće, gdje ga je povremeno prijavljivala. Nekoliko dana obitelj je živjela ovako – daleko od kuće i odvojeno.

Kailey Finch / Facebook

21. rujna Luis se vratio kući s kratkog boravka u New Bernu. Nakon što je pomogao ljudima da ponovno spoje svoje živote, očekivao je barem nekoliko sati za sebe. Ali jednom kod kuće nije primio dobrodošlicu junaka.

Luis Ocampo / Facebook

Kad je Kailey još uvijek bila u kući svojih roditelja, Luis je došao kući samo da ga dočeka znatiželjan prizor: pas – koji je sam bio doma – trčao je u dvorištu ispred kuće.

Flickr

Još je znatiželjnije bilo da je stražnja vrata ostavljena širom otvorena. Ili je pas sam naučio novi trik i sam je otvorio vrata, ili netko tko nije trebao otvoriti ta stražnja vrata. Gulp .

Međutim, većina je govorila da je prozor u spavaćoj sobi njegova sina bio otvoren: netko je razbio bravu s obližnjom lopatom i ušao u kuću! Nisu još uvijek bili unutra, zar ne?

Luis Ocampo / Facebook

Luis je ušao u kuću kroz otvorena stražnja vrata i pogledao oko sebe. Na sreću, nitko još nije bio u kući. Ali to je bilo jedino što je vojnik mogao oduzeti od onoga što je vidio.

Luis Ocampo / Facebook

Uljez je posvuda bacao odjeću. Ukrali su laptop koji je Luis držao sve svoje školske poslove; ukrali su sustav za video igre, vatreno oružje, pa čak i izvukli hranu iz hladnjaka! I nisu se tu zaustavili.

Kailey Finch / Facebook

Lopovi su izvadili kutiju kovanica Luisovu baku prikupljenu iz cijelog svijeta – nešto neizmjerno sentimentalno za 24-godišnjaka. Nakon što je izmjerio štetu, sve što je mogao učiniti bilo je zalijepiti lice u ruke.

Kailey Finch / Facebook

Tako je Kailey pronašla svog vojnika kad se vratila kući. Želeći nešto učiniti kako bi pomogla, obratila se Facebooku i napisala status koji nije znala da će na kraju promijeniti njihove živote.

Luis Ocampo / Facebook

“Ovaj vojnik, moj vojnik”, napisala je Kailey, “izgubila je sve od važnosti … Pokušavamo izvući riječ i vidjeti je li itko imao bilo kakve informacije o tome tko ga je mogao uzeti. Podijelite i pogledajte što možemo saznati! “

Luis Ocampo / Facebook

Prijateljica Kaileyne, Mary Elise Capron, ugledala je taj post i osjetila silan osjećaj tuge za par koji je jako voljela. Tijekom godina blisko je surađivala s Luisom i poznavala ga kao „nevjerojatnog vojnika i čovjeka“.

Mary Elise Capron / Facebook

Mary je htjela pomoći, pa je postavila GoFundMe. “Čast mi je znati [Luis]”, napisala je, “i ne mogu vjerovati da bi se nešto tako strašno moglo dogoditi nekome tako posvećenom službi, njegovoj obitelji i školi.”

Luis Ocampo / Facebook

Mary je postavila cilj prikupljanja sredstava od 5.000 USD. To je, pomislila je, bilo dovoljno da zamijeni laptop i vatreno oružje, i popravi prozor razbijene spavaće sobe. Naposljetku su donacije poplavile… i nisu prestale!

U 11 dana, GoFundMe je prikupio tisuće za par, koji je naposljetku zamolio Mary da ugasi prikupljanje sredstava! Pravili su previše novca, tvrde oni, i nisu “htjeli zloupotrijebiti velikodušnost ljudi”.

Ali javnost je zapravo zamolila Mary da ponovno otvori fundraiser nakon što ga je zatvorila na zapovijed para: željeli su pomoći ovom vojničkom vojniku! Zbog toga je Luis bio neugodan, pa su on i Mary razradili drugi plan.

Mary Elise Capron; Kailey Finch

Oduševljen entuzijazmom javnosti da pomogne vojniku u nevolji, Luis, Kailey i Mary preusmjerili su nove donacije Fondu za pomoć vojnicima i zrakoplovstvu, koji pomaže lokalnim stražarima da se suoče s teškoćama.

Nacionalna garda Sjeverne Karoline / Flickr

Par je čak dao i dio novca koji je donirao – što je iznosilo gotovo 15.000 dolara! – vojniku koji je živio u hotelu nakon što je uragan Firenca donio drvo na svoj dom. Luis i Kailey pretvorili su katastrofu u pozitivan trenutak.

“Velik dio toga što žele dati donacije dolazi od toga koliko su velikodušni ljudi”, rekao je Luis. “I htio sam to vratiti nekome tko je trebao pomoć.”

Kailey Finch / Facebook